Skip to content

Lokal sökmotoroptimering – Så får du ditt företag att synas lokalt

Lokal sökmotoroptimering, även känd som lokal SEO, handlar om att förbättra en webbplatss placering i sökmotorer för geografiskt definierade sökningar.

Detta innebär att du försöker få din webbplats att ranka högre för sökningar som är relevanta för din verksamhets geografiska plats, till exempel “pizzeria i Stockholm” eller “bilverkstad i Göteborg”.

För att utföra lokal SEO på din webbplats finns det ett antal olika saker du kan göra:

  1. Lägg till din verksamhets fullständiga namn, adress och telefonnummer (NAP) på din webbplats och säkerställ att den informationen är konsekvent överallt på webben.
  2. Skapa en Google My Business-profil för din verksamhet och lägg till information som öppettider, bilder och kategorier.
  3. Lägg till lokal katalogisering på webbplatsen för att hjälpa sökmotorer att förstå din verksamhets geografiska plats.
  4. Inkludera lokala nyckelord i din webbplats innehåll och meta-taggar.
  5. Skaffa lokala länkar från andra webbplatser i samma geografiska område.

Genom att göra dessa saker kan du förbättra din webbplatss placering i sökmotorer för geografiskt definierade sökningar och få mer trafik från lokala kunder.

Vad är Google My Business?

Google My Business är ett gratis verktyg som tillhandahålls av Google och som hjälper företag att synas på Google-sökningar och Google Maps. Genom att skapa en profil för din verksamhet på Google My Business kan du lägga till information som ditt företags namn, adress, telefonnummer, öppettider, bilder och kategorier.

Detta gör det lättare för människor att hitta din verksamhet när de söker efter den på Google eller Google Maps.

En Google My Business-profil ger också möjlighet att ta emot recensioner från kunder, vilket kan hjälpa till att bygga upp ditt företags online-reputation och göra det lättare för människor att välja din verksamhet. Du kan också använda Google My Business för att publicera inlägg och uppdateringar om din verksamhet, vilket kan hjälpa till att hålla dina kunder informerade och öka intresset för din verksamhet.